• гр. Русе пл. Свобода 5

УСЛОВИЯ ЗА ПРОМЯНА НА РЕЗЕРВАЦИИ, АНУЛАЦИИ И ПЛАЩАНЕ:

 

Когато клиент направи резервация в хотел "Дунав Плаза", се счита, че е прочел настоящите общи условия и е съгласен с тях.
Резервацията Ви се счита за потвърдена след заплащане на изискуемия депозит, посочен в резервационната бланка или съответната оферта. Резервацията може да бъде платена с кредитна/дебитна карта или по банков път. Само в тези случай тя се счита за гарантирана. Банковите сметки в BGN и EUR са изписани в потвърждението на Вашата резервация.

 

АНУЛАЦИИ:

Анулация на резервацията без неустойка е възможна до 7 дни преди датата на настаняване, освен ако не е посочено друго в офертата. След изтичането на този срок в случай на анулация, гостът дължи неустойка в размера на стойността на първата нощувка. При неявяване по съответна резервация неустойката е в размер на цялата предплатена сума, освен ако не е уговорено друго. Възстановяването на суми по резервации, платени с карта, се извършва само по картата, с която е било извършено плащането. Изключение правят промоционалните оферти, за които има обявени допълнителни условия за плащания и анулации. Моля, запознайте се с условията за промени и анулации, според предоставената Ви оферта.

 

ГАРАНЦИОНЕН ДЕПОЗИТ:

Хотелът изисква депозит в размер на 1 нощувка или авторизация на кредитна/дебитна карта за същата сума, като гаранция за използване на допълнителни услуги в хотела, причинени щети и т.н. Съответният депозит се възстановява на госта при напускане на хотела, когато се установи, че в стаята няма липси и повреди, причинени от госта, както и липса на сметка за ползвани допълнителни услуги.
Авторизираните суми могат да отнемат от 5 до 7 работни дни, за да бъдат отблокирани от банковата институция. Хотелът не носи отговорност за каквито и да било последващи такси от страна на обслужващата банка на картодържателя.

 

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ:

1. Общи условия за онлайн резервации:
Посочените условия са валидни при резервиране на хотелско настаняване и закупуване на подаръчни ваучери през централната резервационна платформа на „Дунав Плаза“ ООД – www.dunavplaza.bg. В случай, че са налични промоционални цени е възможно да бъдат валидни допълнителни условия за плащане и политика за анулации, като те са неразделна част от описанието на конкретната оферта.
Предлаганите цени на хотелско настаняване са валидни единствено и само в момента на Вашето посещение в секцията за „Резервации“. Те подлежат на промяна и са зависими от заетостта на хотела. Хотел „Дунав Плаза“ си запазва правото да откаже постъпила, потвърдена и платена резервация, в случаи на форсмажорни и други обстоятелства, независещи от хотелиера. В тези случаи се предлага на госта настаняване за друг период, при запазване на същите условия и цени.

 

2. Цени:
Цените на хотелско настаняване подлежат на промяна във всеки един момент и могат да бъдат повлияни от заетостта на хотела и търсенето в различните периоди от годината. Всички цени за хотелско настаняване в резервационната платформа включват ДДС. Цената за Вашия престой е гарантирана след завършване на резервационния процес и получаване на потвърждение с номер на резервация и предплащане. Хотел „Дунав Плаза“ си запазва правото да анулира потвърдена и платена резервация, в случай на установена злоупотреба.
Избраната от Вас крайна цена е на човек или на помещение, на ден и за конкретното помещение, с включен туристически данък и ДДС. В случай, че по времето на Вашия престой използвате допълнителни услуги, които не са посочени в описанието на избрания тип стая и оферта /консумация в заведения, паркинг, минибар и др. /, то следва те да бъдат заплатени на място в хотела.
Промоционалните цени за хотелско настаняване не могат да бъдат комбинирани с други актуални оферти или отстъпки. Цените не включват комисионна за туроператори или други лица.

 

3. Условия за плащане и политика за анулации на резервации в хотел "Дунав Плаза":
Резервацията Ви се счита за потвърдена след заплащане на изискуемия депозит посочен в резервационната бланка или съответната оферта. Резервацията може да бъде гарантирана с кредитна карта или предплатена по банков път. Банковите сметки в BGN и EUR са изписани в потвърждението на резервацията.

 

4. Настаняване на деца и предоставяне на допълнителни легла:
Хотел "Дунав Плаза" си запазва правото да прецени дали конкретния тип помещение предоставя възможност за поставяне на допълнително легло. Деца до 2 ненавършени години се настаняват без допълнително заплащане.

 

5. Настаняване и освобождаване на помещенията:
Часът за настаняване в хотел "Дунав Плаза" е след 14:00 часа. Всяко пристигане преди този час ще бъде съобразено със заетостта на хотела. Времето на освобождаване на хотелската стая е до 12:00 часа. Всяко освобождаване на стаята след стандартно регламентирания час се съобразява със заетостта на хотела.
Късно напускане след 12:00 часа трябва да бъде заявено предварително в писмен вид или на рецепцията в съответния хотел. Потвърждава се при възможност от страна на хотела. Начислява се допълнително като конкретното помещението се тарифира по 10 лв. на час след 12:00 часа. За допълнителна информация се свържете с директно с рецепцията на хотела.

 

6. Ползване на външен паркинг и подземен гараж:
Паркирането на автомобили се осъществява срещу заплащане. Цената е 10 лв., за 1 автомобил, на ден. При липса на свободни паркоместа в деня на пристигането Ви, служител на рецепция, ще ви насочи към най-близкия обществен паркинг.

 

7. Пушенето на територията на хотела е забранено:
При неспазване на това изискване ще Ви бъде начислена такса от 200 лв. за допълнително почистване.

 

8. Щети:
Задължение на гостите е да се отнасят към имуществото на хотел „Дунав Плаза“ с грижа на добър наемател. Разходите за подмяна или ремонт на всяка загуба или повреда в хотел „Дунав Плаза“, тяхното обзавеждане, както и в дворното пространство, причинени по време на престоя са за сметка на гостуващите. Стойността на обезпечението зависи от нанесената вреда и се заплаща незабавно, в брой или с кредитна/дебитна карта, на рецепция.

 

9. Политика за защита на личните данни:
„Дунав Плаза“ ООД се явява администратор на лични данни по смисъла на ЗЗЛД и обработва личните данни на Потребителя за изпълнение на своите задължения във връзка с извършената от Потребителя резервация.
Политиката за защита на личните данни на „Дунав Плаза“ ООД урежда вида на информация, която се събира от Потребителите, начина на нейното събиране и целите на нейното използване.
Предоставените лични данни са напълно защитени и се използват с цел маркетингов анализ и по-добро разбиране на потребностите на Потребителите и съответно подобряване на качеството на предлаганото обслужване. Без личните данни на потребителите интернет резервационната система не би могла да се използва за извършване на резервации.
„Дунав Плаза“ ООД не предоставя името и е-майл адреса, който потребителят е посочил при извършване на резервацията, на трети лица с цел изпращане на търговска информация.

 

За повече информация:

+359 700 900 60

+359 884 507 110

e-mail: reservation@dunavplaza.bg